KORFBALL

Nom del Joc
korfball
Edat/s:
12
Nº participants òptim: 10
Codi: PE 008
Material: -
   Cistelles de korfball
ü   ü
Temps: 30'
Instal·lació òptima
pavelló
Objectius generals
·          Familiaritzar-se amb el nou esport

·         Aprendre a tirar
Descripció
Situació inicial:

Separar el grup en dos equips si és molt gran i practicar el tir a canasta lliurament.
Gràfic










Desenvolupament:

Donar consignes clares i posar-nos per parelles de manera que un agafa el rebot i   l’altre tira i al revés. Les consignes són les següents:
L’objectiu és encistellar una pilota dins una cistella d’una alçada de 3,5 metres.
- Canvi de zona: Cada dues encistellades es farà un canvi de zona i de funció: els defensors passen a l’atac i els atacants a la defensa.
- Llançament de falta: Es realitzarà en contra de l’equip que hagi comès una infracció del reglament oficial i es farà efectiu en el lloc on s’ha comès.
 - Cooperació: No es pot caminar o moure amb la pilota a les mans o jugar individualment. Això obliga a jugar a tota la resta de l’equip i evita el joc individual d’un sol jugador.
- No violència: La tècnica i l’agilitat són per   sobre la força física i el joc brut. No es podrà impedir el moviment lliure contrari, tan si es fa intencionadament o no. 
- Joc mixt: Per tal que tothom tingui les mateixes oportunitats de jugar, no es podrà defensar un jugador del sexe contrari, ja sigui per impedir llançament a cistella o una passada.
- No especialització: Cada dues cistelles es canvia de funció i de zona. D’aquesta forma no existeixen les posicions fixes per als jugadors.
 - Habilitat: Per llançar a cistella cal estar desmarcat. El defensor intentarà mantenir al seu atacant en posició de “defensat”. És “defensat” quan un jugador defensa al seu atacant més a prop del pal, a menys d’un braç de distància i amb intenció de colpejar pilota.
Després farem un exercici per practicar l’entrada en el korfball. La pilota l’agafem amb les dues mans i abans de tirar fa com una forma de sis amb les mans i la deixem anar. Al tirar és com si agafessm aigua amb una cullera, ja que la pilota ha d’arribar 3m amunt.
Tirar des de més lluny sense fer entrades per tal de practicar més el tir.

Final:
Un cop veiem que es van acostumant a l’alçada de la cistella i a fer una entrada, dividirem el grup en equips petits de 4 o 5 per tal de fer una mena de torneig si aconseguim tenir mínim 4 equips i que tots puguin jugar amb tots.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada