LA PESTE ALTA

Nom del Joc
Pesta alta
Edat/s:
+6
Nº participants òptim: +10
Codi: JT 016
Material: Peto

Temps: 10 min
Instal·lació òptima
Lloc ampli i amb llocs on els jugadors es puguin pujar
Objectius generals
·         No ser atrapat
·         Ser ràpid
Descripció
Situació inicial:
Els objectius per els que no paren són que el que para no els toqui i així ells no paren. En canvi l’objectiu per el que para es atrapar algú.
Gràfic


Desenvolupament:
S’escull un jugador que serà el que para. Els altres jugadors estan al nivell del terra fins que el que pare diu ja. A partir d’aquest moment el que para ha de perseguir i tocar a qualsevol jugador. 
Els jugadors poden refugiar-se a qualsevol lloc més alt que el nivell del terra per exemple un banc, una cadira… Quan el jugador està enfilat el que para no el pot tocar.
En el cas que tots els jugadors estiguin enfilats el que para pot cridar “PESTA” i els jugadors que no paren tenen 5 segons per a cridar ‘’ALTA’’, i aleshores hauran de baixar i buscar un altre lloc de refugi.
Final:
En cas que un jugador es passi molta estona enfilat el que para pot dir “PESTA ALTA” i si no se li fa cas, aquest jugador passarà a parar-la.
Quan el que para toca un jugador deixa de parar i li toca a l’altre.
S’acaba el joc quan ho digui el professor.
Variants:
Ø   Hi ha diferents variants com poden ser tocar fusta (quan el que para diu fusta tots han de tocar alguna cosa de fusta) o tocar ferro (quan el que para diu ferro tots han de tocar alguna cosa de ferro)…
Normes de seguretat:
Tenir compte si es puja a un lloc inestable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada