EL PI

Nom del Joc:
El Pi
Edat/s:
A partir de 6 anys
Nº participants òptim: 20-30
Codi: MN 004
Material: Un mocador. (Opcional)
ü   
ü   
Temps: 15-25’
Instal·lació òptima
A l’aire lliure, preferiblement amb llocs per poder-se amagar.
Objectius generals
·         Reconèixer als companys

·         Recordar els noms i relacionar-les amb les cares
·         Rapidesa
Descripció
Situació inicial:
Hi ha d'haver una persona que la para. Aquesta persona que la para amb un mocador als ulls per no veure-hi de peu i amb els braços estirats comença a contar de la següent manera: pi 20, pi 19, pi 18... fins a pi 1. M'entres conta els que s'han d'amagar (que són la resta de gent que juga) li toquen els braços i diuen el seu nom.
Gràfic








Desenvolupament:
La persona que la para obra els ulls quan acaba de contar i mira si veu a algú dels que s'ha amagat, pot donar tres passes des del lloc on es troba en totes direccions, és a dir, si fa tres passes a la dreta, pot tornar al lloc on era i fer tres passes a l'esquerra. En cas de que vegi a algú dels que s'ha amagat anuncia amb veu alta el nom de la persona que ha vist de la següent manera: pi Emma, per exemple. I l'Emma ha de sortir de l'amagatall i quedar-se sense jugar. Si la persona que para no veu a ningú comença a contar altra vegada però començant des de: pi 19, pi 18...i així successivament.
Final:
Els que estan amagats han de sortir i tocar els braços de la persona que la para, dir el seu nom i tornar-se a amagar. D'aquesta manera cada cop els participants són menys i tenen menys temps per amagar-se.
Variants:
Ø  Els nens que queden eliminats poden salvar-se si la persona que la para trenca l'olla, és a dir, s'equivoca de nom, diu el nom d'una persona que no està amagada allà, d'aquesta manera ha de començar a contar altra cop des del principi (pi 20) i tots els eliminats poden tornar a jugar.
Normes de seguretat:
No sobrepassar el límit del terreny mencionat abans d’iniciar el joc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada