EL MARRO

Nom del Joc
Marro
Edat/s:
+12
Nº participants òptim: 10-35
Codi: JT 007
Material: Cons i petos
ü   
ü   
Temps: 15-30’ per partit
Instal·lació òptima
Un espai grani ample, ja sigui cobert o descobert.
Objectius generals
·         Cooperació amb els companys

·         Desenvolupament d’HMB
·         Capacitat de reacció i estratègia
Descripció
Situació inicial:
Es col·loquen els dos equips que hauran d’enfrontar-se en la pista. Cada equip durà la seva bandera. Cada equip té una zona als extrems de la pista que s’anomena àrea de base i és el lloc en el qual els jugadors estan segurs i no poden ser capturats. La zona entre les dues bases és el que serà el camp de batalla.
S’iniciarà el joc escollint a sorts qui comença la partida, i les següents jugades s’iniciaran de manera alternativa, independentment de l’equip que hagi puntuat.

Gràfic






Desenvolupament:
 La primera persona en entrar en joc (llebre) caminarà fins al mig del camp i cridarà “MARRO” perquè l’equip contrari entri en joc.
 Quan l’equip contrari decideixi, posarà en joc una o més persones, que, havent dit “marro” intentaran atrapar (tocar) la llebre en aquesta primera jugada. El jugadors de l’equip de la llebre poden sortir, sempre dient “marro”, a atrapar els rivals que hi ha al camp. Així mateix, l’equip contrari, pot fer el mateix.
Per tant, un jugador A pot capturar a qualsevol rival que és al camp prèviament de l’entrada del jugador A. I el jugador A pot ser capturat per qualsevol rival que entri al camp, posteriorment a B.
Qualsevol jugador pot retornar a la seva zona de seguretat i tornar a iniciar el cicle de joc.
El Joc s’aturarà cada vegada que hi hagi un pres, i tothom tornarà a la base corresponent menys el pres que anirà a la cadena de presos de l’equip que l’ha atrapat.
Cada persona que entra en joc, o que torna a sortir de la base ha de cridar “marro”. En cas de no dir marro, la jugada serà invalidada i el jugador serà sancionat.
El primer pres de l’equip, s’ha de situar-te a la línia de la base enemiga i saltar amb els peus junts cap a la pista. En aquest punt l’àrbitre situarà un con que marcarà la posició des d’on començarà la cadena dels morts. El pres es col·locarà al con procurant que els companys el puguin salvar.
Quan una altre persona es capturada, es col·loca a continuació del primer, agafant-se de la mà, i formant una cadena.
Si un jugador toca la mà d’un company de la cadena, es salven tots els membres, sempre i quan estiguin agafats de la mà.
Si un jugador arriba a la base de l’equip contrari sense ser atrapat, guanyarà una vida.
Les vides guanyades es puntuaran restant un punt a l’equip contrari i alliberant un dels presos de l’equip que ha guanyat la vida.
En cas que un participant salvi al grup, només es podrà capturar a la persona que ha salvat als companys i la resta es salvaran. Les persones salvades només podran anar a la seva base i només tornaran a iniciar el joc a partir d’aquest moment.
Els àrbitres poden decidir penalitzar un equip amb un o més punts si aquest té una actitud passiva-defensiva, i també si el comportament general no és l’òptim.

Final:
El joc es finalitzarà si es capturen un nombre predeterminat de membres d’un equip o quan s’acaba el temps preestablert.
Variants i Puntuacions:
C   Cada persona atrapada és 1 punt per a l’equip “caçador”.
·     Cada “Vida” guanyada, salva 1 pres i es valora amb 1 punt per a l’equip.
·      En cas que es salvin els membres capturats, la puntuació continua igual, la puntuació és sempre acumulativa.
·      El capità de l’equip puntua doble, és a dir, si l’atrapen, l’equip contrari guanya 2 punts, i viceversa.
·      Si atrapen la Primera llebre de cada jugada, també computa com a 2 punts.
·      Si una llebre surt del camp, es donarà com a atrapada i l’equip “caçador” guanyarà el punt.
·      Si el capità és atrapat pel capità de l’equip contrari, l’equip contrari guanyarà 4 punts. 2 punts per ser el capità que atrapa a un adversari, i 2 punts per atrapar al capità de l’equip contrari.
Normes de seguretat:
No xocar amb els companys.
Evitar de fer mal als companys a l’hora d’atrapar-los.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada