TALLAR EL FIL

Nom del Joc
Tallar el fil
Edat/s:
+8 anys
Nº participants òptim: 10-15
Codi: ES 010
Material: Res

Temps: 10 minuts
Instal·lació òptima
Un espai gran i ample, ja sigui cobert o descobert.
Objectius generals
·         Atenció en tot moment
·         Velocitat
·         Agudesa
Descripció
Situació inicial:
La gent es distribueix per l’espai i aleshores hi haurà un jugador que serà el que atrapa. Aquest anuncia en començar a jugar a qui perseguirà dient “vaig a per la Laia’’, per exemple.
Gràfic







Desenvolupament:
Des d'aquest moment és com si hi hagués un fil entre el jugador que la enxampa i el nom del jugador que a dit, de manera que només pot perseguir a ell. 
Els altres jugadors poden, en qualsevol moment, tallar l'imaginari fil passant entre el qual està atrapant i el perseguit (al principi per veure mes clar el joc, el que passa pot dir "tallo el fil" o alguna paraula per l'estil per saber a qui s'ha de pillar). Si algú ho fa, el fil imaginari passa a enganxar-se a ell, i aquest que ha passat passa a ser el perseguit.
Si cap jugador talla el fil, el perseguit pot fer d'alguna manera que un jugador passi involuntàriament entre ell i el que "enxampa", convertint-se així en el nou perseguit. Quan el que la para aconsegueix atrapar al perseguit, aquest últim passa a parar-la i anuncia qui serà el primer en ser atrapat, aleshores comença de nou el joc. 
Final:
Quan el monitor ho digui.
Variants:
· En el cas de nens encara petits, el monitor pot anar dient els canvis que es produeixen en el cas de que els nens no se n’adonin.
Normes de seguretat:
No jugar molt a prop de les parets, per tant, delimitar el camp amb consciència.
Deixar clar que no es pot robar la pilota de les mans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada